Nokia objavljuje softver za editiranje 360 videa i fotografija

Nokia objavljuje softver za editiranje 360 videa i fotografija

Iako je Nokiina Ozo 360 kamera jedan od najprepoznatljivijih proizvoda na tržištu, te već neko vrijeme popunjava prazninu na tržištu, do nedavno joj je nedostajao dio puzle.

Prethodno, sve što ste snimili ovom 45 000$ vrijednom stereoskopskom kamerom, mogli ste editirati sa„Ozo Creator“ softverom na Apple Mac Pro-u, ali ne i na Windows računalima. To se prošli tjedan promijenilo, te je beta verzija softvera za Windows 10 dostupna. S ovim updateom, smanjeno je i vrijeme obrade 360 snimaka i to za 25% na Mac platformi, te za čak 50% na Windows optimiziranim računalima.

Nadalje, novi softver ima podršku za renderiranje MP4VR datoteka, automatsku optimizaciju baziranu na duljini videa, te dozvoljava exportanje „fisheye“ i spojenih snimaka u jednoj akciji. Također, unaprijeđena je optimizacija boja „uhvaćenih“ sa osam 2K senzora kojima je kamera opremljena, te je dodan „mirror mod“ koji omogućuje pregled snimaka unutar headseta. Ove karakteristike trenutno su dostupne samo na Windows platformama.

Šef Presence Capture-a, Guido Voltolina, izjavio je da je podrška za Windows 10 postala neophodna jer Apple platforma nije uključena u suradnju i nema podršku za najnovije tipove HMD-a.

Do sada ste vjerojatno već vidjeli materijale snimljene ovom kamerom. Promotivni materijali za „Suicide Squad“ snimljeni su ovom kamerom. Iz Nokie se nadaju kako će u bližoj budućnosti još višepojednostaviti softver za editiranje, te da će uz pad cijene samog softvera i kamere, proizvod postati dostupniji, te da će učvrstiti svoje mjesto na tržištu.

Share this post