Novi HTC-ov sistem za praćenje čini virtualnu realnost još boljom

Novi HTC-ov sistem za praćenje čini virtualnu realnost još boljom

Tržište Vive dodataka je na pragu da doživi ogroman poticaj, sve zahvaljujući nedavno najavljenom HTC Vive sistemu za praćenje. Gaming, trening, i mnoga druga područja postat će moguća jer će biti moguće koristiti realne alate, oružja ili instrumente, što do sada nije bio slučaj.

Biti ćete u mogućnosti postati snajperist, vatrogasac, lovac, igrač bejzbola, i to sve zahvaljujući virtualnoj realnosti i novom sustavu praćenja. Uz pomoć ovog sustava za praćenje moći ćete koristiti realne predmete kao što je vatrogasno crijevo ili bejzbol palica. Sve što su nam do sada obavljali obični Vive kontroleri, što je nerijetko smanjivalo doživljaj, sada je dio prošlosti i realni predmeti postaju dio virtualnog okruženja.

Dok su kontroleri i dalje izvrsni za kućnu upotrebu, jer pokrivaju širok spektar mogućnosti, to iskustvo se ipak ne može usporediti sa držanjem pravog predmeta ili alata u rukama. Dok se kontroleri mogu lijepo koristiti kao „pištolji“, ili virtualna ruka, ukoliko želimo igrati ili raditi nešto ozbiljnije, lakše se uživiti sa recimo detaljno oblikovanom puškom, koja prirodno leži u obje ruke, uz pomoć koje možemo koristiti i nišan ili prisloniti kundak na rame.

Zahvaljujući novom Vive sustavu za praćenje, korištenje specijaliziranih VR dodataka je znatno olakšano i za kućnu upotrebu i za razne poslovne potrebe. Sistem je praćen uz pomoć baznih stanica koje prate i sam headset i standardne kontrolere, te se može lako pričvrstiti i koristiti sa raznim svakodnevnim predmetima. Sa integriranom baterijom i vlastitom wireless konekcijom na računalo, uređaj ne samo da prati objekt već šalje i informacije kao što su pritisci na razne gumbe ili okidače.

Slobodno možemo reći da je uz pomoć ovog dodatka upotreba virtualne realnosti zakoračila u novo poglavlje, jer osim raznih simulacija, sada možemo uz pomoć svakodnevnih predmeta i alata učenje ili istraživanje podići na jednu novu razinu. Uzmimo primjer vatrogastva. Do sada smo uz pomoć raznih simulacija mogli naučiti kako pristupiti gašenju požara, a uz pomoć sustava za praćenje možemo koristiti pravo vatrogasno crijevo, te naučiti baratati njime u sigurnosti virtualnog okruženja.

Uz pomoć ovog sustava praćenja, svaki realan objekt možemo prebaciti u virtualnu realnost, a mogućnosti su nebrojene.

Share this post