Zasebna prodaja baznih stanica kao poticaj razvoju VR aplikacija

Zasebna prodaja baznih stanica kao poticaj razvoju VR aplikacija

Valve je najavio kako planira početi prodavati zasebne SteamVR bazne stanice za praćenje, kasnije ove godine. U ponudu planiraju staviti nove jedno-motorne modele baznih stanica, koje je kompanija predstavila nedavno. Valve čini lakšim i razvoj pratećih dodataka, ukidajući ulazne troškove od 3000$.

Kada je Valve predstavio „SteamVR praćenje“ tzv. bazne stanice 2016. godine, učinili su to vrlo otvoreno i pristupačno. Bilo tko je mogao koristiti tehnologiju samostalno, bez naknade i raznih certifikata ili odobrenja Valvea. Jedino što su korisnici morali platiti jest uvodni tečaj u Seattle-u, koji je stajao 3000$.

Danas iz Valve-a tvrde kako tečaj više neće biti potreban (iako će biti dostupan svima koji ga budu željeli). Svatko tko se želi baviti razvojem novih proizvoda koristeći SteamVR tehnologiju, mora samo kupiti potreban hardver te skinuti softver.

„Nakon suradnje sa brojnim partnerima i nadogradnje alata, Valve otvara direktniji pristup tehnologiji. Dostupan besplatno, na Engleskom i Kineskom jeziku. Potpuna, osobna obuka i dalje je dostupna za one koji je smatraju potrebnom“, navode iz Valve-a.

Prema najavama, Valve planira kasnije ove godine u zasebnu prodaju staviti bazne stanice, što do sada nije bio slučaj. Do sada su bazne stanice dolazile isključivo u kompletu sa HTC Vive headsetom, ili su kopovane kao dodatci od HTC-a. Valve ulaže mnogo napora kako bi potpomogao razvoj i implementaciju tehnologije. HTC će nastaviti raditi na razvoju samog headseta, a partner Valve kao i do sada nastaviti razvijati sistem praćenja.

Nove bazne stanice Valve je predstavio pred kraj 2016., a prema najavama bit će dostupne tijekom 2017. godine. Novi model umjesto dva motora koristi samo jedan, što dovodi do značajnog smanjenja koštanja i troškova. Trenutno, zasebne bazne stanice se mogu kupiti za 130$.

Share this post