VR i 360 usluge

Modeling
Teksture
Programiranje
Virtualna stvarnost

Naše Karakteristike

Pioniri u Hrvatskoj

Naša tvrtka među prvima je u Htvatskoj ali i svijetu koja se počela baviti granom virtualne realnosti.

VR Igraonica

Uvidjeli smo potencijal virtualne stvarnosti, te smo osječanima željeli približiti ovu modernu i zanimljivu tehnologiju.

Aplikacije

Među prvima u Hrvatskoj razvili smo potpunu aplikaciju virtualne realnosti, u suradnji s osječkim GPP-om.

Vizualizacije

U mogućnosti smo razne vizualizacije obraditi tako da budu čitljive headsetovima virtualne stvarnosti, trenutno najbolji način prikaza objekata, zgrada, ideja.

Mogućnosti

Mogućnosti VR tehnologije su nebrojene. U mogućnosti smo raditi animacije, vizualizacije, video i fotografije kompatibilne s ovim headsetovima.

Prednosti

Prednosti ove tehnologije tek dolaze na vidjelo. Uz ovu tehnologiju po prvi puta možemo pregledati nekretnine, arhitektonska rješenja i razne modele kao nikada do sada, a sama tehnologija budi zani9manje kod klijenata.

Klijenti

Do sada smo razvijali aplikacije i surađivali sa Muzejem vučedolske kulture, GPP-om, raznim turističkim zajednicama te nekim arhitektonskim uredima.

Ideja i realizacija

Ukoliko imate ideju a niste sigurni kojom metodom ju realizirati, obratite nam se kako bi zajedno našli najoptimalniju metodu i rješenje.

 

360 Produkcija


Pogledajte naš 360 video, snimljen na KulenDayz konferenciji 2016.


Prednosti 360 videa, fotografija ili animacija jesu u tome što nam ništa više ne može promaknuti. Do sada smo na fotografijama ili videima vidjeli samo ono što se željelo da vidimo. Sa 360 snimanjem više nije tako, cijela scena je kadar i niti jedan detalj više ne promiče.

Primjena 360 produkcije je široka, a mogućnosti su svaki dan sve veće. Sve su popularniji 360 uratci na društvenim mrežama, youtube kanalima, web lokacijama. Izrazitu korist uvidjeli su arhitekti, dizajneri interijera, PR agencije, agenti nekretninama ali i privatne osobe koje žele iskoristiti ovu tehniku u marketingu ili promociji.

Kao što smo naveli, primjena ove tehnologije uzima sve više maha. Arhitekti i agenti nekretninama su uvidjeli prednosti, jer se lokacija može pogledati iznutra, bez prisustva na fizičkoj lokaciji, arhitekti mogu ubaciti svoje modele te uz pomoć ove tehnike prikazati svoje projekte i prije nego je gradnja započela, brojne su prednosti u marketing kampanjama i sličnim djelatnostima.

Prednosti su brojne u usporedbi sa “običnim” načinom snimanja. Prema nekim istraživanjima 360 videi i fotografija privuku preko 30% više korisnika nego običan video i fotografija. Korisnici se pouzdaju u ovaj način reklamiranja i pristupa informacijama jer nema “skrivenih detalja”, a 360 videi su na Youtube platformi gledani u prosjeku 45% vremena duže nego običan video.

Ukoliko smatrate da Vam treba 360 uradak, ili niste sigurni može li i kako poboljšati Vaše poslovanje, obratite nam se s povjerenjem za savjet ili dogovor oko detalja. Također ukoliko imate pitanja posjetite FAQ’s na našoj stranici ili nas kontaktirajte

Kontaktirajte nas

360 video i fotografija nastaju tako što se događaj ili motiv prvo snime posebnom 360 kamerom. Nakon što je materijal snimljen ili fotografiran provodi se postupak postprodukcije, gdje se montažom i posebnim tehnikama ovi materijali oblikuju, te tako nastaje finalni proizvod koji se može implementirati na razne platforme.

Kako se Culex između ostalog bavi i dizajnom, u mogućnosti smo Vam po potrebi, osim videa i fotografije,  ponuditi i mogućnost 360 animacije. Kao i kod videa i fotografije, i ovdje su mogućnosti i prednosti nebrojene.

Culex d.o.o. osim snimanja i fotografiranja nudi i postprodukciju, odnosno cijelu uslugu 360 produkcije. Nakon što su materijali snimljeni, potrebno ih je obraditi kako bi se mogli implementirati na web lokacije, profile društvenih mreža i slično.


Kliknite ispod kako biste učitali panoramu, te vidjeli još 360 mogućnosti